KABOUTERS (6 - 8 jaar)

Dit zijn de gloednieuwe KSA’ertjes. Hun leeftijd ligt tussen de 6 en de 8 jaar. Deze vrolijke jongens ontdekken nog volop de wijde wereld. Ze zijn nog vol van verwondering over de gewone dingen. Geholpen door hun gigantisch grote fantasie helpen ze om het even wie, die om het even wat vraagt. Kortom, ze zijn de echte toekomst van de KSA.

PAGADDERS (8 - 10 jaar)

Een pagadder is 8 tot 10 jaar. Ze zijn net niet meer de jongsten in de KSA. In de twee jaar kabouter hebben ze al veel bijgeleerd. Pagadders zie je niet vaak stilzitten. Ze zijn voortdurend bezig met vanalles en nog wat. Ze proberen zoveel mogelijk dingen uit, het is aan de leiders om hen indien nodig wat bij te sturen.

JONGKNAPEN (10 tot 12 jaar)

De jongknapen zijn jongens van 10 tot 12 jaar. Ze hebben al wat ervaring in de KSA. Stilaan ontwikkelt er zich bij deze leeftijd een hechte vriendengroep. De jongknapen houden van actie en spanning in hun activiteiten. Het zijn echte waaghalzen. Bij deze leeftijd hoort ook een echte competitiegeest.

KNAPEN (12 tot 14 jaar)

Als knaap ben je al halverwege in je carrière als lid in de KSA. Deze jongens van 12 tot 14 jaar worden stilaan groot. Ze mogen al eens de echte wereld verkennen. De knapen krijgen van hun leiders de vrijheid om zelfstandig op avontuur te gaan. De knapen groeien nog meer naar elkaar toe.

JONGHERNIEUWERS (14 tot 16 jaar)

De op een na oudste ban in de KSA. De jonghernieuwers zijn 14 tot 16 jaar oud. De KSA wordt stilaan een ontmoetingsplaats voor vrienden. De jonghernieuwers worden al heel wat losser gelaten door de leiders. Ze krijgen zelf al heel wat verantwoordelijkheid. In de KSA kunnen ze zichzelf zijn, los van alle verplichtingen in de buitenwereld.

HERNIEUWERS (16 tot 18 jaar)

Bij de Hernieuwers beleven de echte KSA’ers het laatste jaar in de KSA. Het is zowat de kroon op 10 jaar lid zijn in de KSA. Inmiddels de leeftijd van 16-17 bereikt, krijgen de hernieuwers heel wat meer werk binnen de KSA. Ze kunnen in de KSA de wereld eens serieus nemen, maar er ook eens om lachen, het leven is namelijk al serieus genoeg. Het engagement van de hernieuwers binnen de groep gaat van zelf eens leiding geven tot intensief meehelpen aan de Hernieuwerfuif.